Kitap, E Kitap ve Daha Başka Bir Çok Projeniz İçin Telifsiz Stok Resim Siteleri

 




Herkese Merhaba.

Bu yazımızda sizler için oldukça geniş bir stok resim siteleri listesi hazırladık. Bu sitelerden bir çoğu atıf yapmaya dahi gerek duymadan resimlerini sizin her türlü projelerinizde (gelir getiren veya getirmeyen) kullanmanıza izin veriyorlar. 

Yine de siz sitelerin politika sayfalarını kontrol etmekten çekinmeyin. Olur da politika değişikliğine gitmiş olabilirler. Yarın için kim ne diyebilir ki? (hemen yarın bir tanesi sistemini değiştirmiş olabilir.)

Şimdi bazı sitelerde resimler (fotoğraf, resim, gif, vektör, illüstratör, logo vb. ve hatta video) ücretsiz diyor olabilir veya her ay bir kaç materyalini size ücretsiz sunabilir gibi vb. başka bir kullanım hakkı size tanıyabilir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta kullanım koşulları olarak size ne söylediği. Ciddi anlamda kontrol edilmezse ileride başınız çok ağrıyabilir.  Sitelerin kullanım sözleşmelerini okumanızda fayda var çünkü site diyor ki ücretsiz kullan ama ticari olmayan işerde kullan. Bir başkası ücretsiz kullan hatta ticari projelerinde bile kullan ama atıf yapacaksın. 

Hiç bir şeyle sonradan uğraşmak istemiyorsanız CC0 diyebileceğimiz direkt olarak atıf gerekmez veya kredi gerekmez gibi ifadelerle kullanım koşullarını açıklayan siteleri tercih etmelisiniz.  Yada diyelim çok beğendiğiniz bir materyal ile karşılaştınız o zaman da ilgili sitenin kullanım koşullarını iyice okumanız.

Başımdan geçen bir örnek vereyim. Bir keresinde bir sitede üye olunca 30 adet resim indirme ve kullanma hakkı tanımlandı hesabıma. Sitedeki resimler de kaliteliydi. Görseli yüksek bir çalışma hazırlıyordum. Dedim ben bu resimleri indiririm bir kaç e posta daha bulur yine indiririm 90 resim falan bana fazlasıyla yeter. Hatta şunu bile düşündüm. Dedim kendi kendime ip adresimi kayıt ederse indirmeme izin vermez ise ikinci e postadan resimleri seçer başka bir arkadaşa bana indirmesini isterim.

Her şey güzel giderken bayağı resimleri bulmuş ayarlamışken ciddi bir zamanı da bu işe harcamışken site politikalarına bir bakayım dedim kendi kendime. Bir de ne desin. Her bir resim için atıf yapmak gerekiyor. Ve her bir resmi de başka başka biri yüklemiş siteye. Ben bir videoda kullanacaktım. Onu bile detaylı yazmışlar. Videonun girişinde atıf istiyorlar. Videonun içinde her resmin altına "okunacak şekilde" gibi detaylı olarak da yazdıkları gibi atıf yapacağım. Videonun sonuna da atıf yapacağım. Videonun başı ve sonu site için atıf. Resimlerin altına resmi yükleyen için atıf. Daha bitmedi birde videonun açıklamalarına site ve tüm resimlerin atıf linklerini liste halinde koymanızı istiyor. Sonradan fark ettim ki zaten atıf linki diye her resmin altın özel bağlantı vardı. Ya dedim ki oldu olacak bu işten  kazancımı da IBAN verin oradan size atayım :)

İşte bu gibi problemlere düşmeme için siz her zaman ilk başta ilgili sitenin politikasını okuyun. Şimdi geçelim sitelere. Gerçekten büyük hizmet çünkü siteler alexa sırasına göre listelenmiştir :)


https://pixabay.com/tr/


https://unsplash.com/


https://www.pexels.com/tr-tr/


https://mystock.themeisle.com/


https://stocksnap.io/


https://www.publicdomainpictures.net/en/


https://gratisography.com/

https://www.lifeofpix.com/


https://pikwizard.com/


https://www.splitshire.com/


https://negativespace.co/


https://skitterphoto.com/


https://barnimages.com/


https://snappygoat.com/


https://magdeleine.co/license/cc0/


https://focastock.com/


https://publicdomainarchive.com/


https://nos.twnsnd.co/


https://libreshot.com/


https://freenaturestock.com/


https://realisticshots.com/


https://jaymantri.com/


https://www.1millionfreepictures.com/


https://pickupimage.com/


https://pdpics.com/


https://travelcoffeebook.com/


https://www.metulangu.com

Post a Comment

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir.

Previous Post Next Post