E Kitaplarınızı Satabileceğiniz KOBO'nun Komisyon Oranı ve Dağıtım Ağı Hakkında


Kobo'nun Komisyon Oranı:

Direkt bu konudan başlamak zevkli arkadaşlar. Okuyunca görürsünüz :)

Kobo'da kitap satarken  3 dolar ve üzeri satış yaparsanız size %70 gibi bir komisyon oranı veriyor. 3 dolardan aşağıda bir fiyat seçerseniz bu sefer komisyon oranınız %45 olarak hesaplanıyor. Fiyat hesaplama ekranında girdiğiniz fiyata göre hangi oranda kazanacağınızı gösteriyor. Fiyatta değişiklik yapılınca ortaya çıkan tabloya göre gözlemimiz bu yönde olmuştur.

Bu sebeple kitaplarınızı iyi bir şekilde fiyatlandırmanız gerekiyor. Dolar da malum yüksek olduğu için 3 dolar şuan itibariyle 25 Türk Lirası gibi bir tutara denk geliyor. Yabancı dilde bir kitap satacaksanız 3 birim para yabancılar için çok olmayabilir ama bizim ülkemizi düşünürsek baya yüksek bir mebla olarak göze çarpacaktır. Hem yüksek komisyon almak hem de alınabilir yani insanlarımızın bu parayı bu kitap hak eder diyeceği bir içerik söyleyemem ama bir yöntem söyleyebilirim. Kitaplarınızı eğer mümkünse bir kaç serisini birlikte satmanız veya içeriğini oldukça geniş tutmanızı tavsiye ederim. Örneğin  3 kitap bir arada veya kitabınız normalde yani fiziksel ortamda atıyorum işte 300 sayfa civarındadır gibi reklamlar yapabileceğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. 300 sayfa civarı dedim çünkü normalde e kitapta sayfa sayısı diye bir şey yoktur aslında.  Yada canınız nasıl istiyorsa öyle yapın :)

Kobo'nun Büyük Dağıtım Ağı:

Aşağıda Kobo'nun şu an itibariyle dünya genelinde ki dağıtım ağını görüyorsunuz. Bu ülkelerdeki dağıtım ortaklarında kitaplarınız deyim yerindeyse bir tıkla satışa sunulacak. Diğer türlü her biri için ayrı ayrı yükleme yaptığınızı düşünsenize. Ne büyük zaman kaybı olurdu. Bu ülkelerde yaşayan Türklere ve bu ülkelerdeki Türkçe öğrenmek isteyenlere kitaplarınız sunulacak demektir. Birde eserlerinizi İngilizce olarak veriyorsanız bu daha kullanılışlı olacaktır. Yada şimdi beta aşamasında olan kitap çok satınca Kobo ekibi o eseri istediğiniz tüm dillere makul ücretlere tercüme ediyor. Bu şekilde her ülkenin yerel diline eserinizi sadece Türkçe yazarak pazarladığınızı düşünsenize. Bence bulunmaz bir fırsat.

Ve şunu da ifade etmekte fayda var. Bu siteler bulundukları ülkelerde kitap denince akla gelen en iyi sitelerden.. Örneğin Türkiye'de şuanda D&R ve İdefix ile çalışmaktalar.

Birde 200 den fazla ülkeye dağıtım yaptıklarını söylüyorlar. Tabi ki doğru söylüyorlardır. Bunu da tam olarak nasıl yapıyorlar merak ediyorsanız araştırıp aşağıda yorumlarda yazarsanız bizi de bilgilendirmiş olursunuz. Şimdiden Teşekkürler...

Australia

Angus & Robertson (www.angusrobertson.com.au)

Collins (www.collinsbooks.com.au)

Booktopia (www.booktopia.com.au)

Brazil

Livraria Cultura (www.livrariacultura.com.br)

Canada

Chapters Indigo (www.chapters.indigo.ca)

France

FNAC (www.fnac.com)

Rakuten (https://fr.shopping.rakuten.com)

Italy

La Feltrinelli (www.lafeltrinelli.it)

Mondadori (www.librimondadori.it)

Japan

Rakuten (www.rakuten.co.jp) 

Mexico

Gandhi (www.gandhi.com.mx)

Librería Porrúa (www.porrua.mx)

Netherlands/Belgium

Bol (www.bol.com)

New Zealand

PaperPlus (www.paperplus.co.nz)

Philippines

National Book Store (www.nationalbookstore.com)

Portugal

FNAC Portugal (www.fnac.pt)

Spain

FNAC Spain (www.fnac.es)

La Central (www.lacentral.com)

Turkey

D&R (www.dr.com.tr)

Idefix (www.idefix.com)

USA

American Booksellers Association - variety of participant websites (www.indiebound.org/ebooks)

Rakuten (www.rakuten.com)



Kaynak:https://kobowritinglife.zendesk.com/hc/en-us/articles/360059385751-Where-else-can-Kobo-distribute-my-eBooks-

Kobo Writing Life Nedir?

Kobo'nun kendi sitesinden kendileri hakkında yazdıkları yazıyı aynen aşağıya alıyorum.. Bence güze yazmışlar. Tekrardan aynı şeyleri yazmaya gerek yok :)

Kobo Yazma Hayatı: Okuyucularınıza nerede olurlarsa olsunlar ulaşmanıza yardımcı olur

Misyonumuz, çalışmanızı dünyanın her yerinden okuyucuların önüne çıkarmanızı kolaylaştırmaktır. Neden?

Çünkü hikayelere inanıyoruz. Hikayeler kim olduğumuzu şekillendirir, kelimeler hayatımızı geliştirir ve çevremizdeki dünyayı dönüştürebilir. Yazarları bu hikayeleri yayınlamaları ve dünyayla paylaşmaları için güçlendirmeye inanıyoruz.

Kobo Writing Life, yazarların ve yayıncıların e-Kitapları kolayca oluşturmasına, düzenlemesine ve Kobo'ya yüklemesine olanak tanıyan ücretsiz kendi kendine yayın yapan bir portaldır. İçeriğinizi Kobo Writing Life (KWL) aracılığıyla dağıtmayı seçtiğinizde, onu 200'den fazla ülkede milyonlarca okuyucunun kullanımına sunmuş oluyorsunuz. Kobo'nun dünya çapındaki güçlü perakende ortaklarından yararlanmayı seçiyorsunuz - dünyanın en ünlü kitapçılarının çoğunun e-Kitap tarafına güç veriyoruz. Kobo Writing Life'ta bugün yayınlayın ve çalışmalarınızı yayınlama ve dünya çapında hayran bulma hayalinizi gerçekleştirmenize yardımcı olalım.

İçeriğinizin dijital haklarına sahipseniz - ister bir başlık ister yüz başlık olsun - içeriğinizi Kobo aracılığıyla dağıtmayı düşünmenizi öneririz. 

Kaynak: https://kobowritinglife.zendesk.com/hc/en-us/articles/360058975412-What-is-Kobo-Writing-Life-


Rakuten Kobo Nedir?

Rakuten Kobo Inc.  e-kitaplar , sesli kitaplar , e-okuyucular ve tablet bilgisayarlar satan bir Kanada şirketidir. Japon ticaret holdingi olan Rakuten tarafından satın alınmıştır.

Piyasadaki en büyük şirketlerden biridir. Dünya genelinde rekabet ettiği diğer şirketler aşağıdaki gibidir.

  • Amazon.com
  • Amazon Kindle
  • Barnes & Noble
  • Google Play Store
  • Kindle Mağazası
  • Nook Mağazası
  • Sainsbury's (eski adıyla)

Bu arada Kobo'da sunduğumuz ürünlerimizi incelemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

www.kobo.com/search?query=www.metulangu.com&fcsearchfield=Imprint

Genel olarak şunu da söylemek istiyorum. Bir çok yazımızı yazı konusuyla ilgili ciddi bir gelişme olunca zaman içerisinde güncelliyoruz. Bu sebeple bu konularla alakalı iseniz yazlarımıza ara sıra göz atmanızda fayda vardır.

Mehmet TURHAN

www.metulangu.com 

Post a Comment

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir.

Previous Post Next Post